Херман Майер подкрепи Банско в писмо до Бойко Борисов

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 176 | Брой коментари 0
08:25 10.01.2018

Министър-председателят на България Бойко Борисов получи поздравително писмо от Херман Майер, легендарен австрийски състезател по ски алпийски дисциплини, двукратен олимпийски шампион от Олимпиадата в Нагано през 1998 година, трикратен световен шампион от Вейл 1999 и Бормио 2005.

Майер приветства решението на Министерски съвет за развитие на ски-зона Банско и на зимния туризъм в България като цяло.

Прилагаме текста на цялото писмо:

Уважаеми Министър-председател Борисов, Приемете моите искрени поздравления за взимането на единственото правилно решение за развитие на ски-зона Банско, позволявайки на повече българи и чужденци да получат достъп до Национален парк Пирин. Скиорите, сноубордистите и планинарите от цял свят са най-верните приятели на природата, тъй като те са най-тясно свързани с нея.

Развитието на планинската и ски инфраструктура позволява на повече хора да спортуват и следователно да преоткриват чудесата на българската природа. Надявам се, че това решение ще бележи началото на нова ера в обществените политики по отношение на българския туризъм, спорт и опазване на околната среда, защото няма нищо по-добро от това тези три фактора да се обединят към общи цели. Желая Ви всичко най-добро през новата 2018 година и очаквам да Ви видя отново по ски склоновете на Банско.

Искрено Ваш, Херман Майер

/Новини бг

Perfumes
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени