Back to school2

Хакери задигнаха криптовалути за 13 млн. долара

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 526 | Брой коментари 0
17:45 10.07.2018

Платформата за криптовалути Bancor пострада от „пробив в сигурността”, губейки виртуални валути на стойност 13.5 млн. долара.

Израелският стартъп обяви кражбата в началото на тази седмица, добавяйки, че е задигнат етериум на стойност 12.5 млн. долара и по-малко известната валута Pundi X на стойност 1 млн. долара, предава CNBC.

Етериум изтри около 4% от стойността си през последните 24 часа, докато Pundi X поевтияна с 11% за същия период, сочи справка в CoinMarketCap.

Bancor посочва, че онлайн портфейли на потребители не са засегнати от кибернападението.

Bancor описва себе си като „децентрализирана мрежа за ликвидност”, която предлага на потребителите възможността да закупуват и обменят различни видове виртуални валути.

Идеята е да се елиминира нуждата от две страни – продавач и купувач, както и от посредник при трансакциите с криптовалути.

Компанията посочва, че е успяла да спаси от крадците виртуалната валута BNT (създадена от Bancor) на стойност 10 млн. долара, като е замразила активите.

Сайтът на Bancor е офлайн, като се изписва надпис, че се извършва поддръжка на платформата, която скоро ще е онлайн отново. 

Под съобщението има и допълнително известие, в което се посочва, че Bancor не държи активи на потребителите, като техните средства и портфейли винаги са в безопасност и под пряко владение на потребителите чрез блокчейн системата.

Компанията набра 396 720 етера на стойност 183 млн. долара по днешни цени от своето първично предлагане на дигитални активи (ICO), реализирано през миналата година.  

Кражбите на криптовалути зачестиха в последно време, което само засили негативните тенденции относно този вид нов пазар. По-рано през тази година японската борса Coinchek стана жертва на най-големия обир на виртуални валути в тяхната кратка история. Хакери задигнаха криптовалути на стойност 530 млн. долара по тогавашни цени.

Кражбите в света на виртуалните валути не са от вчера. През 2014 г. борсата за криптовалути Mt. Gox призна, че от нея са били откраднати биткойни за общо 480 млн. долара.

Източник: Profit.bg

Back to school

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени