Гюлен:Анкара да прекрати лова на вещици срещу последователите ми

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 301 | Брой коментари 0
08:08 15.07.2017

Пребиваващият в САЩ мюсюлмански духовник Фетхуллах Гюлен, който е обвинен от Турция за неуспешния опит за преврат преди година, отново отрече да е замесен в това, което той нарича "жалък опит за преврат" и призова Анкара да прекрати "лова на вещици" срещу неговите последователи.

"Обвиненията срещу мен във връзка с опита за преврат са неоснователни, политически мотивирани клевети. Повторно заявявам осъдителното си отношение към отвратителния пуч и неговите извършители", заяви Гюлен в изявление, цитирано от АФП, като междувременно заклейми "лова на вещици" от страна на турското правителство, което по негови думи цели "да отстрани всеки нелоялен към президента Реджеп Таип Ердоган и неговия режим".

Изявлението на Гюлен бе публикувано само ден преди Турция да отбележи първата годишнина от военния преврат, целящ да отнеме властта на Ердоган. В резултат близо 50000 души бяха арестувани, а над 100 000 бяха уволнени или отстранени от работа. /Дарик

Perfumes
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени