Група младежи направиха Центъра на Перник по-достъпен за инвалиди и майки с колички

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 461 | Брой коментари 0
11:04 18.09.2019

Днес, 18.09.2019г. изпълняваме една от последните фази на нашият проект - поставяме гумени рампи на територията на централна градска част в Перник, за да подобрим средата за майки с детски колички и хора с увреждания.” - съобщи Мартин Мариов – ръководител на младежки проект за достъпна градска среда в Перник.

 Целта на неформалната група е създаването на достъпна градска среда за хората с увреждания в град Перник. Заради това през 2018 г. кандидатстват с проект до Европейски корпус за солидарност, който печелят и са отпуснати 6000 лв. за инициативи свързани с подобряването на градската среда за хора с двигателни увреждания. При проведена от тях анкета се набелязват доста проблемни точки и сгради, които са недостъпни за хората с увреждания и майки с колички.

 Гумени рампи ще бъдат поставени на 9 възлови точки в град Перник – улица Петко Каравелов, ул. Миньор, ул. Кракра, ул. Розова долина, ул. Васил Левски, пред Бюрото на труда, пред Съюза на инвалидите, Минна дирекция, Регионалния инспекторат по образованието и Кауфланд.

„Смятам, че това са възлови точки в нашия град, които нямат достъпна среда за хора с увреждания и майки с деца. Именно това накара нас – група млади хора, да създадем един проект, в който да направим малко по-добра среда за хората с уврежданията, да повдигнем дебат сред обществото. Надявам се да допринесем за доброто на гражданите ни“, каза Мартин Мариов.

 21 рампи ще бъдат монтирани в Перник.

 „Днес е хубав ден за нашите души. Хубаво е, че, младежта имат обърнато мислене и смятат, че трябва да се помага на хората с увреждания, улеснявайки техния живот. Хубаво е, че майките с количките ще бъдат улеснени. Радвам се, че първи, които подават ръка са младежите с модерно мислене“, щастлива е директорката на Съюза на инвалидите в град Перник Анита Тараланска.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени