Lotus homes

Грозно! Да крадеш книги от благотворителен базар!

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 07.09.2020 | Прочитания 1853 | Брой коментари 0

снимката е илюстративна от фестивала
09:09 07.09.2020

Започна дългоочакваният фестивал на книгата в Перник! Любителите на четмото в книжен вариант имат толкова голям избор, че организаторите заслужават само адмирации! Много перничани и гости на града вече направиха своя избор. И могат да го правят до 13 септември! Да вземат книга, която харесват, да определят сами цената й и да поставят средства в специалните кутии за това. Които по веригата след това ще се разпределят за болни дечица от Перник!

Дотук добре! Но за жалост и в тази благородна и чиста инициатива се появиха „черните овце“, които опорочават традиционно всичко добро, което правим. Вчера, в първият ден на фестивала бяха засечени персони, които старателно избираха книги, но си ги прибираха в чантите, без да оставят и стотинка за тях!

Грозно!

Заради самата идея на този фестивал. Да събереш често скъпи книги, които струват десетки левове, и да не оставиш и левче – няма дума за такава постъпка. Или да напълниш една торбичка с класика.. и да оставиш едно левче!

Няколко такива случая бяха засечени от хората, които дни наред са на „терен“.

„Понеже е с благотворителна цел някои хора днес решиха, че ще си напълнят торбите и няма да оставят и стотинка за каузата. Лично обяснявах, че все пак децата имат нужда да им се помогне и е срамота да си вземеш десет книги с корична цена от по 10лв примерно и да пуснеш в кутията 1 лв. Извинявайте, амааа.. много ми идва тая гадна авантаджийска черта. Няма срам, няма грях.  Добре, че все пак имаше и свестни хора, които оставяха пари за взетите книги, че дори и в повече, и за онези които се изхитриха. И се чудя, от нищо ли нямаме страх и срам, ние хората?Колко ниско трябва да си паднал, за да ме караш да ти търся книга, уж гледайки ме, докато с една ръка прибираш в чантата книга, която си мислиш, че не виждам?“ – сподели Надя Димова.

С типичната си благородност пък  Катрин Богданова /от фондацията/  коментира, че такива случаи има винаги при подобни инициативи. И се моли те да са малко. И до всяко добро същество да застане поне още едно.. Дано!

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени