Граждани поискаха по-чист въздух в Перник

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 23.04.2018 | Прочитания 721 | Брой коментари 0
14:43 23.04.2018

Народните представители от ПГ на „#БСП за България” Станислав Владимиров и Любомир Бонев проведоха приемен ден в #Перник, съобщават от централата на социалистите.

Жители на областния град поставиха пред тях проблема с почистването на улиците и тротоарите. „Перник е градът с най-мръсния въздух в България, а общината не прави нищо, за да реши проблема. Улиците в града де се почистват, прахта е толкова наслоена, че на места стига почти до средата на ,уличното платно.

При всеки вятър тази прах се вдига и ние и децата ни я дишаме ”, казаха възмутени перничани. Те попитаха, кога ще има график за миенето на улиците и поискаха той да бъде разпространен сред обществото, за да могат гражданите да контролират изпълнението му.

„Време е общинската администрация да помисли за решаването на проблема и затова ние и общинските съветници от БСП ще поставим този проблем пред тях”, заявиха народните представители.

Те добавиха, че качеството на въздуха трябва постоянно да се контролира и при големи отклонения от нормите гражданите трябва да се информират, за да бъде съхранено здравето им, а не информацията да се крие и премълчава.

Perfumes
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени