Граждани от 115 страни стават съсобственици на рушащ се френски замък

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 252 | Брой коментари 0
09:18 27.12.2017

Инициатива за спасяване на рушащ се замък от 13 век в Западна Франция надмина всички очаквания. Сега близо 25 000 души от 115 страни стават негови съсобственици, след като събраха чрез краудфъндинг кампания над 1,6 млн. евро, съобщи АФП.

За да придобият "своето" парче от двореца или да направят оригинален подарък за Коледа на свой близък, хора от цял свят платиха по 50 евро, а за още 1 евро отгоре някои от тях станаха акционери в компанията, която е в процес на основаване и която ще се погрижи за реставрацията му.

Дарителите са основно от Франция и САЩ, но освен тях има хора от Афганистан, Буркина Фасо и Перу, дали своя принос за спасяване на замъка "Мот Шандение" - обграден с воден ров, но останал без покрив и обрасъл в трева и дървета.

Сградата бе закупена от предишния й собственик за 500 000 евро, а останалите събрани средства ще бъдат използвани за реставрацията й, като сред дарилите средства преобладава идеята тя да бъде превърната в артистично пространство./Дарик

Perfumes
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени