Coca Cola

Граничен пункт „Стрезимировци” отбелязва 50-годишнината си

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 300 | Брой коментари 0
08:36 09.02.2019

Днес се отбелязва 50-годишнината от откриването на Гранично-контролно пропускателен пункт „Стрезимировци” на границата ни с Република Сърбия.

Съществуването на единствения приоритетен обект на транспортна и международна свързаност, на територията на област Перник, външна граница на Европейския съюз е от ключово значение. През годините той благоприятства развитието на местната икономика и търговия, туризъм и социални връзки в областта и страната. Неговото значение е свързано и с доброто сътрудничество, взаимодействието, дружбата и опознаването на крайграничното население, развитието на културния обмен.

Миналата година със съдействието на областния управител Ирена Соколова Агенция “Митници” отпусна средства в размер на 29 000 лв., с които се извърши частичен ремонт на зоната на пункта и се подобриха значително условията за преминаване на леки и тежкотоварни автомобили. Увеличена е козирката на ГКПП-то, преасфалтирани са части от трасето, монтирани са нови осветителни тела под самата козирка и в цялата зона на пункта. Поставен е и светещ надпис с наименованието на страната ни.

ГКПП „Стрезимировци” е официално открит на 28 декември 1968 г. Същият се намира на 100 км. от гр. София и отстои на 50 км. от сръбския град Сурдулица. Чрез него се осъществява най-пряка връзка с Южна Сърбия, по международен път № 63.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени