ГПЧЕ "Симеон Радев" няма да се мести в сградата на бившия техникум "Юрий Гагарин"

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 1109 | Брой коментари 0
12:29 15.05.2018

Учениците от езиковата гимназия „Симеон Радев“ в Перник няма да се местят от следващата учебна година в друга сграда. Преди месеци се заговори, че заради недоброто състояние на сградния фонд на учебното заведение е възможно гимназията да се премести в сградата на бившия механотехникум „Юрий Гагарин“

На днешната сесия общинският съветник Милан Миланов попита каква е съдбата на тази сграда, чия собственост е тя. „Преди време се говореше сградата да стане общинска, имаше думи тя да се използва за филиал на медицинския университет. После се заговори, че в сградата ще учат учениците от езиковата гимназия. Какво става? Ако се преместят учениците, кой ще направи ремонта и за чия сметка ще стане това? Чия собственост е сградата? „ – запита съветникът.

Кметът Вяра Церовска отговори, че е направен оглед и оценка на състоянието на сградата на „Юрий Гагарин“. Станало е ясно, че са необходими огромни средства за да може тя да функционира нормално като учебно заведение. Сградата все още е държавна собственост. Затова след разговори на директора на ГПЧЕ „Симеон Радев“ Теменужка Аначкова в Министерството на образованието е постигнато споразумение да се ремонтира покрива на гимназията, който е в най-окаяно състояние.

В касата на училището вече са преведени 130 000 лева, които ще се използват за ремонта на покрива – каза кметът Церовска.

MYcomputer.BG

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени