Готовността и обезпечаването на изборния процес в област Перник - тема на среща при Областния управител

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 226 | Брой коментари 0
08:51 23.05.2019

Областният управител Ирена Соколова проведе финална среща с институциите, отговорни за нормалното протичане и обезпечаване на изборите за европейски парламент в област Перник.

Целта бе да се координират оставащите действия по организацията на изборния процес, както и да се уточнят възникнали въпроси в хода на подготовката. На срещата присъстваха представители на РИК-Перник, ОДМВР, РДПБЗН, секретарите на шестте общини от областта, ръководството на Организационно-техническия екип от страна на Областна администрация - Перник.

Общините и ведомствата от област Перник докладваха на областния управител, че подготовката следва разписания ред по хронограмата на ЦИК, към момента без констатирани нарушения и сериозни технически проблеми. В региона е създадена цялостна организация по логистиката, охраната и транспорта, на бюлетини, материали и ресурси към настоящия момент и за изборната нощ, както и е координирана дейността на СИК и екипите отговорни за протичането на изборите. Издадени са всички заповеди по обезпечаване на изборния процес.

Обсъдени бяха още изборните помещения, в които ще работят секционните избирателни комисии и охраната им, предаване на изборните документи, приемане и разпределение на изборните книжа от страна на общините, придвижването на представителите на СИК, както и разпределението на служителите на областна администрация, за да бъдат избегнати струпвания на хора и създаване на напрежение.

Участниците в работната среща изразиха своята готовност да съдействат според своите компетенции за нормалното протичане на изборния  ден на 26 май.

Информираме, че броят на секциите в област Перник е 259. В 53 от тях във всички общини без община Ковачевци ще може да се гласува машинно. Броят на избирателните секции, предназначени за гласуване на избиратели с увредено зрение и затруднения в придвижването е 9. Подвижните секции в региона са три - в Брезник, Перник и Трън

GERB

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени