Голям онлайн търговец събира такса "коронавирус"

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 234 | Брой коментари 0
08:49 31.05.2020

Голям онлайт търговец събира незаконна такса от 2 лв. при лична доставка заради епидемията. За необичайния налог сигнализират от Асоциацията за защита на потребителите след оплаквания на граждани до организацията.

Таксата от 2 лв. се събира за обработка на плащане при доставка от търговеза. Такава не се дължи ако платиш с банкови карти. Плащането при доставка е свързано с начисляването на допълнителна такса. В периода на повишен Covid-19 риск, избягването на контакт с пари в брой е препоръчително, се вижда от сайта на фирмата

От АЗП призовават Комисията за защита на потребителите да провери случая. От организацията ще внесат официално сигнал в тази връзка." Действията на търговеца са некоректни спрямо потребителите в ситуация на икономическа стагнация по време на световна пандемия", твърдят от АЗП.

Припомняве, че преди месец прокуратурата обяви, че всички компании, които извършват куриерски и спедиторски услуги, ще бъдат проверени след установен случай на неправомерно начислявана такса „коронавирус“./Монитор

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени