Голям интерес към информационната кампания за пернишките училища

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 217 | Брой коментари 0
16:18 17.04.2018

Стотици ученици събра информационна кампания, насочена към кандидат-гимназистите в Перник. В рамките на два дни – днес и утре, ще бъдат представени учебните заведения на територията на общината. Стартът на форума беше даден от кмета на Община Перник Вяра Церовска. Тя пожела успех на бъдещите средношколци в избора им на специалност.

„Училищата в нашата община предлагат широка гама от специалности и сега е моментът , в който учениците могат да направят правилния избор за бъдещата професионална реализация. Надявам се всеки да намери своето поприще и да развие своя потенциал в Перник", сподели градоначалникът.

На старта на кампанията присъства зам.-кметът по образование и култура Севделина Ковачева и директори на училища.

Събитието е във връзка с предстоящия държавен план-прием през учебната 2018/2019 г. за учениците, завършващи основно образование в община Перник.В него ще вземат участие работни групи от ученици на профилирани и професионални гимназии, на средни и обединени училища с професионални паралелки. Те ще направят презентиране на специалности и професии, предлагани от съответното учебно заведение.

MYcomputer.BG
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени