mycomputer.BG

Глобяват "ДЛВ" за некачествени ремонти в София, гражданите също призовани да я съдят!

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 16.05.2020 | Прочитания 615 | Брой коментари 0
16:11 16.05.2020

Няколко глоби в размер от 1500 до 4900 лева ще бъдат наложени на фирмата, положила некачествен битум на 12 улици в район "Подуяне" в София. За всеки увреден участък ще има санкция, заяви Цветан Божинов, зам.-кмет на София по строителството, пред тв "Европа". Настилката на улиците е била ремонтирана от фирма ДЛВ ЕООД миналата есен.

След няколко топли дни положеният битум се разтопи и полепна по гумите на автомобилите. Временно беше затворена ул. "Тодорини кукли" в участъка от ул. "Александър Екзарх" до ул. "Витиня". Повредена е настилката и по бул. "Дондуков" в близост до моста "Чавдар". Там на местата с разтопен битум сега е поставен пясък, за да фиксира сместа.

"Това е технология, която от години се прилага в София - по този начин преди зимата настилката се запечатва, което предотвратява влизане на вода и разрушаване на асфалта. Най-вероятната причина за разтапянето на битума е сгрешена технология на приготвянето му, което е довело до реакция при малко по-високите температури", обясни проблема кметът Йорданка Фандъкова на страницата си във социалните мрежи.

Тя препоръча на софиянци, ако констатират повреда в гумите на автомобила си от този битум, да извадят протокол от застраховател, "който ще предявим към фирмата изпълнител"./Дневник бг

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени