mycomputer.BG

Глобиха "Топлофикация" заради теча от шламохранилището

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 196 | Брой коментари 0
07:31 31.07.2020

"Топлофикация - Перник" АД трябва да плати глоба от 20 000 лв. заради нарушение на Закона за енергетиката.

Заради авария на 7 май 2020 г. на шламохранилище на „Топлофикация - Перник“ АД - сгуроотвал "7-ми септември" и пропуск на вода от дигата бе възложена проверка на министрите на енергетиката, на регионалното развитие и благоустройството, и на околната среда и водите, както и на председателя на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР).

След проверка на КЕВР е установено неизпълнение на Показателите за качество на топлоснабдяването и неспазване на Общите условия за продажба на топлинна енергия за битови нужди от „Топлофикация - Перник” на потребители в града.

Мерки обаче не са предприети и ВАП сезира председателя на КЕВР да упражни правомощията си с оглед ангажиране на административнонаказателната отговорност на „Топлофикация - Перник“ АД.

ВАП е уведомена от председателя на КЕВР, че е издадено наказателно постановление, с което на „Топлофикация - Перник“ АД е наложена имуществена санкция в размер на 20 000 лв.//m.offnews.bg

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени