Глоба от 1000 лева за куче без намордник предлагат от ГЕРБ

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 222 | Брой коментари 0
12:34 24.06.2019

Глоба от 1000 лева за куче без намордник предлагат от ГЕРБ с внесените промени в Закона за ветеринарномедицинската дейност. Това каза пред журналисти в парламента депутатът Десислава Атанасова.

Тя коментира, че в последните няколко седмици обществото е станало свидетел на особено драстични случаи на нападения от кучета върху хора и заяви, че очаква становище по готвените законодателни промени от всички заинтересовани страни.

"Стараем се да защитим обществения интерес, без да ощетяваме собствениците на домашни любимци", каза Десислава Атанасова.

Тя обясни, че в предложенията, които са направили, глобата за малко куче до 5 килограма, което се разхожда без повод, е 300 лв. В момента глобата е 100 лева. Според подготвените промени малките породи кучета не са толкова обществено опасни и затова предложената за тях санкция е триста лева.

"За куче без наморник увеличаваме десетократно санкцията от 100 на 1000 лв. Предвидили сме и увеличаване на санкцията в частта разхождане на кучета в детски площадки", каза още тя, но не уточни каква ще е.

Десислава Атанасова подчерта, че контролът за изпълнението на този закон е на общините./Дир бг

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени