Lotus homes

Гледаме концерти на живо и от колата си

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 252 | Брой коментари 0
07:26 12.05.2020

Да се изнасят концерти по модела на автокината – на сцена на паркинг, в който меломаните да слушат любимите си парчета от колата – това е едно от решенията на световната музикална индустрия в отговор на коронавирусната криза.

Новата мода, която води началото си от Европа, предполага музиката да се изпълнява на живо, като тя се предава на конкретна честота до радиата в колите на присъстващите.

Пионер в „автоконцертите“, наречени още драйв-ин концерти, е датският певец Мадс Лангер. Своя експеримент той прави в края на месец април, като събра на паркинг в Орхус 500 автомобила или 2000 човека. „Имах чувството, че провеждам интимен концерт на 4 души, но мултиплициран по 500“, коментира пред ABC певецът. За да има обратна връзка с публиката си, той стартира видеоконференция с меломаните през новата платформа Zoom, като не пропусна да ги разпита и как се справят те на фона на COVID-19. Нещо повече, той покани на сцената и своя фенка, която преди години е измислила за училищна задача хореография към парчето му Fact-Fiction. Вместо с аплодисменти пък феновете реагираха с надуване на клаксоните.

Това е нещо ново, затова и предполагам, че стана вайръл събитието. Тези времена отварят и нови врати допълва още датчанинът, като по думите му това е най-големият му пробив на световно ниво. Различният формат и фактът, че чрез драйв-ин концепцията стотици хора могат да се наслаждават заедно на една и съща музика, макар и разделени от автомобилите си, са причините, според Лангер, билетите за първото му шоу да са се разпродали за броени минути.

Автоконцертите навлизат все по-ударно в Европа. Миналата седмица и в Германия организираха първата си „автодискотека“.

Щатите също планират да продължат да експериментират в тази посока, като Марк Ребилет планира и първото си турне пред публика от автомобили, а рок величията Dave Matthews Band ще забавляват публиката в Хартфърд, Кънектикът след броени дни. Музикална обиколка по паркингите на Европа замисля и Лангер.

Със серия от автоконцерти се включи и Литва. Две местни компании организират събитията само на километри от столицата Вилнюс. Според тамошните мерки обаче само до двама човека е позволено да присъстват в рамките на една кола, освен ако не става дума за семейство. На никого не се позволява да напуска превозното си средство./Монитор

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени