Coca Cola

Главният прокурор: България не заслужава да бъде превърната в кофа за боклук

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 243 | Брой коментари 0
13:59 13.01.2020

Българските граждани, българското общество и България не заслужават да бъдат превърнати в кофа за боклук или тоалетна чиния, заяви главният прокурор Иван Гешев на брифинг във Враца, където е заради разследването на тежкото убийство в село Галиче.

Обвинител номер едно коментира работата на разследващите по случаите на незаконен внос на боклук у нас, който е бил нерегламентирано изгарян, замърсявайки въздуха.

„Не ме интересува кой го е извършил. Всеки трябва да си носи последствията, както е по закон. Всички дишаме този въздух и пием тази вода. Както казваше баба ми – който каквото е надробил, да си го сърба“, закани се Гешев на виновниците. Той обаче отказа да даде повече подробности около хода на разследването: „Тази тема няма да я коментирам, докато не ѝ дойде времето“.

На въпрос ще има ли и други привлечени към наказателна отговорност за водната криза в Перник, заради която с обвинение се сдоби екоминистърът в оставка Нено Димов, главният прокурор отговори: „Разследва се абсолютно всичко. В случай, че се съберат доказателства, ние нямаме абсолютно никакви притеснения да ангажираме към наказателна отговорност лица, които смятаме, че са виновни. Дали са виновни или не, ще реши българският съд“.

Дали обаче „задържане под стража“ не е прекалено пресилена мярка за неотклонение спрямо действащ министър, Гешев коментира: „Дали някой ще бъде задържан под стража, дали ще бъде осъден, може да реши само българският съд. След като той е решил, че има необходимите законови предпоставки, че едно лице може да бъде задържано под стража, никой не може да подлага на съмнение решението му. Прокуратурата може само да изрази становище и да направи искане“./Дарик

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени