mycomputer.BG

Гласуват бонус-малус след края на епидемичната обстановка

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 274 | Брой коментари 0
08:20 10.06.2020

Комисията за финансов надзор (КФН) планира да приеме наредбата за въвеждане на системата бонус-малус, при която цената на застраховката „Гражданска отговорност“ ще зависи от поведението на водача на пътя, след края на обявената в страната извънредно епидемична обстановка.

Това става ясно от програмата на КФН за нормативната й дейност в периода от 1 юли до 31 декември, приета на заседание на комисията днес.

След отмяна на извънредната епидемична обстановка се планира да бъде приета и методиката за определяне на обезщетенията при инциденти на пътя.

Последният проект на КФН за системата бонус-малус предвиждаше две алтернативни скали. Първата е с 15 класа при базов неутрален клас 6, пет класа бонус и девет класа малус. При нея най-високата отстъпка възлиза на 23% от базовата премия. А при най-утежняващия клас малус базовата премия скача с 400 процента. Втората скала съдържа 20 класа, при базов неутрален клас 8, седем класа бонус и 12 класа малус. При нея също попадането в най-утежняващия клас малус води до поскъпване на Гражданската с 400%, но най-голямата отстъпка стига до 25% от базовата премия./Монитор

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени