Гласуваха допълнителен ресурс от собствени средства за транспорта в Перник

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 323 | Брой коментари 0
15:46 20.06.2019

Общинският съвет гласува осигуряване на допълнителен ресурс от собствени средства за проект „Интегриран градски транспорт на град Перник“. Решението беше взето на днешното редовно заседание на местния законодателен орган във връзка с внесена докладна на кмета на Община Перник Вяра Церовска.

Този допълнителен ресурс ще бъде осигурен чрез поемане на нов дългосрочен дълг от Фонд „ФЛАГ“ в размер на 500 000 лв.

Проектът, изпълняван по оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 , трябва да обнови транспортните средства по четирите основни линии в областния център. Предвижда се да бъдат закупени нови 13 автобуса стандарт Евро 6 с компресиращ газ, да се изгради газозарядна станция и да се ремонтира бившето тролейбусно депо. С новите превозни средства ще оперира предприятие „Градски транспорт – Перник“, автобусите ще обслужват най-големите пернишки квартали „Изток“, „Мошино“, „Тева“ и „Църква“. Ръководител на проекта е зам.-кметът Денислав Захариев.

На автоспирките ще се монтират съвременни електронни табла, ще се въведе модерна система за таксуване. Проектът е на стойност 9 524 495 лв., от които 2 967 815 лв. са собствени средства на общината, 6 556 680 лв. е безвъзмездната европейска помощ.

Проектът „Интегриран градски транспорт на град Перник“е най-значимият в Инвестиционната програма на Община Перник.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени