mycomputer.BG

Глад за кадри в Спешна помощ - Перник!

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 359 | Брой коментари 0
08:42 14.01.2020

Основният проблем за ЦСМП  Перник продължава да е недостигът на кадри, сподели директорът д-р Валери Симеонов.

 Спешно ни трябват 2 фелдшери, при необходимост от 4. Недостигат ни на първо време спешно 2 лекари, при необходимост от 6 и търсим спешно 2 медицински сестри, при положение, че ни трябват 4.

При този недостиг на кадри, сами разбирате какво ни коства да правим графиците за дежурства така, че да гарантираме 100% покриване на областта от спешни екипи.

Вече два месеца вървят заявките ни в Бюрото по труда за 2 лекари, 2 фелдшери и 2 медицински сестри, но няма желаещи. За мен е необяснимо, защо толкова медици работят в София, при положение, че ние стриктно спазваме подписаните браншови споразумения за работните заплати. Съгласно сключеното национално браншовото споразумение с фелдшерите, тяхната заплата не трябва да е по-малко от 1 100 лв. На сестрите заплатата трябва да е не по-малко от 970 лв. Новоназначените лекари трябва да започват със стартова заплата от 1 250 лв. На лекар, който има една специалност заплатата започва от 1 500 лева, а на лекар с 2 специалности- най-малко 1 600 лева. При нас браншовите споразумения се изпълняват, въпреки трудностите и необходимостта от полагане на извънреден труд, за да се гарантира 100%-товото медицинско обслужване на жителите на областта”, подчерта д-р Симеонов.

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени