Гимназисти заедно с областния управител засадиха дървета и облагородиха двора на професионалните гимназии "Христо Ботев" и Св.Иван Рилски"

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 227 | Брой коментари 0
14:21 22.10.2018

Ученици от двете професионални гимназии – по енергетика и минна промишленост „Христо Ботев" гр. Перник, и гимназията по облекло и туризъм „Св. Иван Рилски" в Перник, озелениха пространството около общото си учебно заведение със засаждането на 40 бр. фиданки дъб, бреза и липа.

Инициативата е по случай деня на Свети Иван Рилски и предшества предстоящото утрешно откриване /на 23.10.2018г./ на новоизградените спортни площадки, зони за отдих и зелени площи в двора на учебните заведения.

Обектите са направени по проект „Инвестиция в здравето и просперитета на младежта в българо-сръбския регион" по Програмата за трансгранично сътрудничество Interreg - ИПП България - Сърбия 2014 – 2020 г., в партньорство между областна администрация Перник и Градска община Цървени Кръст, град Ниш.

Дни преди откриването и министърът на образованието и науката Красимир Вълчев посети професионалните гимназии и проследи строителните и обновителните дейности, като даде висока оценка за реализирането на проекта.

„Радвам се, че утре финализираме този важен проект и правим сериозна инвестиция в по-добрата спортна среда, в грижата за здравната и физическата култура на младите хора в област Перник и община Цървени Кръст. Всичко, което е изградено е прекрасно и ще даде възможност на учениците от двете училища за повече време свързано със спортуване и движение. Нека засадените днес дървета да радват със зеленината си и да направят това място още по-красиво, притегателно и любимо за всички възрасти", сподели Соколова.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени