I-Study_school

Гимнастичките на „Виктория“-Перник за пореден път шампионки!

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 24.06.2019 | Прочитания 1045 | Брой коментари 0
14:05 24.06.2019

Осемнадесет пернишки грации се завърнаха със златни медали от поредното  за сезона състезание.Общо 22 състезателки от СКХГ “Виктория“-Перник участваха в 49-тия международен турнир“ Кюстендилско лято“ през почивните дни.

„Представихме се чудесно.В малките възрасти се класирахме навсякъде първи,което вече е традиция,колкото и нескромно да звучи“,сподели треньорката Виктория Велинова.

При големите 2007 г. Никол Ангелова се класира  трета на топка,а Беатрис Петрова трета на лента,което е един голям успех за децата.Калина Петрова от 2006-та година стана трета на топка,а Беатрис Иванова стана трета на лента. Звездомира Иванова се класира втора в многобоя и първа на без уред,втора на въже.Във всички категории се класирахме в призовите места.

На големите гимнастички  им предстои държавно първенство в Камчия и всички усилия са насочени на там, споделят двете треньорки Виктория Велинова и Мирослава Александрова.

„Държавното първенство е за категория „А“ и в него ще участват 3 пернишки гимнастички.За първа година участваме като клуб в „А“ категория, досега винаги сме били „Б“ категория“,казват от треньорския щаб и уточняват,че се надяват на достойно представяне.

На 42 състезателки от СКХГ“Виктория“-Перник предстои лагер в Ковачевци.Там те ще се подготвят за новия спортен сезон. Треньорките Виктория Велинова и Мирослава Александрова,заедно с гостуващи треньори ще изработят новите композиции и нови съчетания за индивидуалистките и ансамблите. Това е високопланинска подготовка, която  ще бъде в началото на месец  август.

През  месец юли основателката на СКХГ“Виктория“-Перник- Виктория Велинова заминава в Атина,където е поканена да направи съчетания и композиции на гимнастичките от няколко клуба там.Такава покана Велинова  не получава за първи път.Съчетанията,които тя изработва са толкова различни и нетрадиционни и Виктория Велинова  получава своето признание с нова международна  покана. Това е много висока оценкане само за уменията и професионализма на основателката на СКХГ“Виктория“-Перник, но и за екипа, с който пернишката треньорка е подбрала да работи,за пернишката школа по художествена гимнастика.

Поредното отличие за труда и успехите на клуба по художествена гимнастика“Виктория“бе и връчената днес грамота от името на община Перник на г-жа Велинова за участието на гимнастичките в спортна инициатива ,посветена на 90 годишнината от обявяването на Перник за град. Грациите на миньорския град в две групи представиха пред пернишка публика днес композиции с гимнастически елементи пред Двореца на културата

GERB

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени