Гигантски хлебарки нападнаха Сочи

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 257 | Брой коментари 0
17:53 30.07.2019

Жителите и гостите на Сочи пропищяха от невиждана напаст. Черноморският град бе нападнат от едни от най-големите хлебарки в света, чиято дължина достига 5 см, а с мустаците – надхвърля 9 см. Става дума за т.нар. американски насекоми, които освен че са с внушителни размери, могат и да летят. 

Независимо от произхода си, хлебарките се чувстват прекрасно в курортния град, категорични са етномолозите. Те алармират, че споменатите насекоми са опасни вредители, които пренасят всевъзможни инфекции, могат да предизвикат алергия у хората и също така нанасят вреда на продуктите и материалите в сградите, в които се настаняват.

По-рано в Стоврополския край беше въведено извънредно положение заради нашествие на марокански скакалци. В Арзгирския, Левокумския и Нефтекумския райони се наблюдава масово унищожаване на пшеница и фуражни култури. Общата площ на поразената земя надхвърля 90 000 хектара, което превишава 30 пъти т.нар. икономически праг на вредност/Монитор бг

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени