Гешев и Нинова се срещат заради водната криза

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 313 | Брой коментари 0
09:20 06.01.2020

На 6 януари главният прокурор Иван Гешев ще проведе среща с председателя на парламентарната група "БСП за България" Корнелия Нинова.

Срещата е по повод водените разследвания относно водната криза в Перник и публично заявеното намерение на Корнелия Нинова да предостави допълнителна информация от значение за предприетите действия от правоприлагащите органи.

Корнелия Нинова заяви, че водната криза от криза в Перник става национална, защото и други области и градове са застрашени от този проблем.

В неделя тя каза, че от 2017 до края на 2019 г. БСП 17 пъти са поставяли в парламента темата за водата в Перник. „В язовир „Студена” са инвестирани 32 млн. за подводен ремонт, през август 2019 г. е подписан договор за изграждане на ВИК инфраструктура за 106 млн. лв. за промяна на водопреносната мрежа. Въпросът е какъв е резултатът? Виждаме го – никакъв. Водопреносната мрежа тече като лейка. Къде са парите от тези два ремонта е въпрос на прокуратурата. ВИК операторът в Перник е предупредил за това състояние още през април тази година. Въпросът е защо не са взети мерки - от безхаберие, от некомпетентност, от прикриване на злоупотреби?”, коментира Корнелия Нинова. /Дарик

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени