Германия създаде първата летяща болница в света

от PernikNews
Последно редактирана на: 08:00 05.04.2020 | Прочитания 231 | Брой коментари 0
14:17 05.04.2020

Едни от най-споделяните кадри в социалните мрежи през последните дни са тези на самолета, изпратен от Германия до Италия за евакуация на заразените с коронавирус.

 Снимки от салоните на въздушното лечебно заведение бяха публикувани в The Sun, а по информация на изданието Airbus A310 MRT MedEvac лайнерът е оборудван с всичко необходимо за оказване на помощ на пациентите. Неслучайно експерти и медийни наблюдатели с пълно право нарекоха самолета "първата летяща болница” в света.

Спасителният аероплан ще транспортира тежко болни хора от Бергамо, който си остава епицентър на епидемията в Италия, за лечение в Германия. Самолетът разполага с 44 легла и реанимационно отделение за 16 души, снабдено с медицински технологии от най-ново поколение - от компютри и диагностични устройства до системи за подаване на кислород и автоматични спринцовки.

Екипажът ще се състои от 25 души, включително медицински специалисти, които ще могат да изпълняват всички стандартни болнични операции, с изключение на хирургични интервенции.

При сигнал самолетът е в готовност да бъде мобилизиран за 3 часа, увери командващият германската медицинска авиация./woman.bg/

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени