ГЕРБ събра 20 хил.лв. за рождения ден на Борисов, той ги дава за църква и джамия

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 14.06.2018 | Прочитания 374 | Брой коментари 0
14:58 14.06.2018

Депутатите от управляващата партия ГЕРБ са събрали 20 хил. лв. за подарък на лидера на формацията и премиер Бойко Борисов, който вчера навърши 59 г. Това стана известно от изявление на председателя на групата на ГЕРБ Цветан Цветанов в кулоарите на Народното събрание.

Цветанов направи специално изявление, за да обяви как ще бъдат изразходвани парите, като подчерта, че според Борисов те винаги трябвало да отиват за благотворителност: "Решението, което даде премиерът и посещавайки Израел, покланяйки се пред Божия гроб, да отидат 10 хил. лв. за построяването на новата църква в Бяла, Русе", каза Цветанов. Другата част от сумата - 10 хил. лв., ще отидат за ремонт на джамията, намираща се в село на територията на община Исперих.

По-късно беше уточнено, че става дума за дострояване на църквата "Св. Панталеймон" в Бяла и на джамията в село Подайва, която от две години е в ремонт.

Групата на ГЕРБ наброява 95 депутати, а основната заплата на народните представители е 3210 лв. (колкото три средни възнаграждения в публичния сектор у нас). Към нея парламентаристите взимат добавки за участие в една или две комисии. Отделно имат право и на безотчетни пари за представителни разходи, чиито размер е 2/3 от стартовата им заплата, или около 2000 лв. понастоящем./Дневник бг

MYcomputer.BG

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени