ГЕРБ предлагат изграждането на мемориал за жертвите от комунизма

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 320 | Брой коментари 0
11:00 07.08.2013

ГЕРБ ще запознае кмета на София, главния архитект на града и своите представители в Столичния общински съвет с идеята за изграждането на Мемориален комплекс, посветен на терористичната дейност на БКП и жертвите на комунизма в България, се казва в писмо до медиите, изпратено от пресцентъра на партията. Идеята е на „Съюза на репресираните от комунистическия режим в Р. България“ и е одобрена от заместник-председателя на паритята Цветан Цветанов и народните представители Димитър Главчев и Данаил Кирилов.

Предложението е мемориалния комплекс да бъде изграден в София в пространството около НДК.
В неговите рамки е и възстановяване на „Войнишкия паметник“, посветен на Балканската война, като върху него бъдат допълнени и имената на загиналите във Втората световна война, както и на военните, станали жертва на комунистическия терор върху българската армия.

Цветан Цветанов е поел ангажимент парламентарната група на партията да анализира законодателството, касаещо реабилитацията на репресираните и да предложи законодателни промени, които да облекчат този процес.

“Убеден съм, че ще намерим най-правилното решение, за да помогнем на всички репресирани. Българското общество не трябва да забравя стореното от комунистите и опасностите, които крият комунистическите режими“, коментира още Цветанов.

В градинката на НДК вече има един мемериал в памет на жертните на комунистическия режим, който бе издигнат още през 1999 г. По традиция десните партии отдават там почит към паметта им всяка година. На 1 май т.г.представители на СДС и Обединените Съюзи на пострадалите от комунистическите репресии и терор София почетоха паметта на жертвите на комунистическия режим в България. Те се помолиха с една „Молитва за България” пред „Мемориала на жертвите на комунизма” в София за всички инакомислещи и свободни хора, станали жертва на комунистическите репресии, пише в съобщение от партията. Негово Преосвещенство Геврасий отслужи литургията. На възпоменателната церемония пред паметника на жертвите на комунистическия режим в градинката на НДК, съобщи тогава пресцентърът на СДС. 

Засега няма становище от други десни партии и общинските власти за идеята на ГЕРБ за още един паметник на жертвите на комунистическия режим.

perfumeshop.BG

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени