ГЕРБ предлага общините да дават офиси без наем на партиите

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 330 | Брой коментари 0
12:18 19.06.2019

ГЕРБ ще предложим общините да предоставят безвъзмездно офиси на партиите. Това заяви председателят на бюджетната комисия и депутат от ГЕРБ Менда Стоянова в кулоарите на НС.

Стоянова поясни, че по този начин партиите ще имат офиси без да заплащат за тях, а със субсидията от 1 лв., биха поели разходите за административния персонал в офисите. За други видове разходи като например избори, партиите ще търсят подкрепа от различни видове спонсори, физически и юридически лица. Тя съобщи, че остават на позиция за субсидия от 1 лев и поясни, че, ако се говори за американския модел трябва да се направят промени, които да дадат възможност физически и юридически лица да даряват на партиите при пълна прозрачност и попълване на декларации за произход.

"Това означава качване на декларации в Сметната палата и всичко останало, което тя прави като одит на разходите на политическите партии", обясни Стоянова. На въпрос дали се обмисля таван за такава подкрепа, тя отговори, че не вижда причина да има такъв таван./Монитор

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени