ГЕРБ-Перник уважи храмовия празник в най-големия пернишки квартал "Изток"

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 290 | Брой коментари 0
12:41 15.08.2019

С тържествена света литургия в църквата „Успение на пресвета Богородица” в най-големия пернишки квартал "Изток" беше отбелязан празникът Голяма Богородица. Според Светото писание това е денят, в който Божията майка, на 64-годишна възраст, напуска земния си живот и отива при сина си.

Още от ранни зори църквата беше изпълнена с вярващи, дошли да се преклонят пред  иконата на светицата и да почетат Успението на Божията майка.

За да уважат празника на черквата, присъстваха кметът на населеното място инж. Емил Костадинов, зам.-кметовете на община Перник, общински съветници и представители на ПП ГЕРБ-Перник, съобщават от пресцентъра на ГЕРБ в града

„Нека в един от най-светлите дни в църковния календар – „Успение на Пресвета Богородица”, във всеки дом да има здраве, доброта и силна вяра. Да бъдем мъдри и благословени и да пазим светлите християнски ценности. Нека Божията майка закриля нас и семействата ни и да ни води към светли дни“, пожела на всички жители и гости на празника инж. Костадинов.

По традиция бе осветен и раздаден 700 кг курбан - за здраве и благоденствие на жителите на местните хора.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени