mycomputer.BG

ГЕРБ Перник пак "скочиха" на кмета Владимиров

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 02.07.2020 | Прочитания 246 | Брой коментари 0
15:45 02.07.2020

28 млн. лева са задълженията на Община Перник. В този контекст, на Общинския съвет се предлага да гласуваме увеличение на кметската заплата на 4200 лева, с на числениятa за професионален стаж и осигуровките за сметка на работодателя, тя ще набъбне на над 5000 лева. Това заяви общинският съветник от групата на ГЕРБ в Общински съвет-Перник Андрей Павлов. Той изрази своето недоумение от поведението на кмета, който се появява в началото на заседанието, за да направи изказване с куп неверни неща и отново изчезва, без да защити аргументирано своето искане.
"От изказването на кмета пролича, че никой освен него не работи, нито общинският съвет, нито общинската администрация върши своята работа", отбеляза Андрей Павлов.
"Общината била в цветущо състояние. Финансовите показатели се подобрявали. А нямаме реална представа какво се случва с финансовото й състояние. Имаме 28 млн. лева задължения. Вие все едно говорите за 28 лева", отбеляза още Павлов.
Младият общински съветник от политическата група на ГЕРБ в Общински съвет-Перник Александър Александров определи като цинично драсичното повишение на заплатата на кмета на община Перник с оглед финансовото състояние на общината и с оглед, че самият той обяви, че след извънредните мерки, бюджетът на Общината няма как да бъде изпълнен.
"Отделно неговата заплата оказва пряко влияние върху заплатата на заместник-кметовете, председателя и зам. - председателите на Общински съвет, но няма обвързаност с възнагражденията на служителите на общинската администрация и кметовете на кметства, които често пъти вадят средства от собствения си джоб, за да запалят обикновени услуги като почистване и косене например. Същевременно беше изтъкнато, че в по-малки общини кметовете взимат по-големи заплати, само че имаме и обратния пример, където далеч по-големи и развиващи се общини като Варна, Бъргас, Стара Загора, кметовете имат далеч по-ниски възнаграждения", изтъкна Александров. По думите му моделът, който показва бизнесът, е далеч по-работещ, защото управителят на всяка една фирма получава своето възнаграждение на базата на постигнатите резултати./Информацията е на пресцентъра на ГЕРБ Перник

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени