Coca Cola

ГЕРБ и СДС подписаха предизборно споразумение за местния вот

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 167 | Брой коментари 0
11:32 27.08.2019

Специално за София смятам, че тези избори ще бъдат много подли - заради установената практика на БСП да се прилепва към някоя партия или някой кандидат. Какво значи да имаш претенцията да си алтернатива и да не издигаш свой кандидат в голям град? Това заяви министър-председателят Бойко Борисов на пресконференция с кмета на столицата Йорданка Фандъкова и Румен Христов - председател на СДС. На нея ГЕРБ и СДС подписаха предизборно коалиционно споразумение.

Борисов отбеляза, че СДС е най-старата партия вдясно и винаги е било приятно да работят с тях, още повече, че те са заедно в семейството на ЕНП. Той допълни, че в големите градове именно ГЕРБ ще издигне свои кандидатури за кмет, а в по-малки тази възможност ще бъде дадена на СДС.

С оглед на доброто сътрудничество на европейските избори през месец май и постигната убедителна победа, ГЕРБ и СДС ще дадат възможност на местните си структури да сформират коалиции помежду си, или да търсят други съвместни възможности за подкрепа на обща кандидатура за кмет и обща листа за общински съветници. В споразумението се казва, че в общините, районите и населените места, където двете партии имат отделни кандидатури за кмет - взаимната подкрепа на втори тур е задължителна. ГЕРБ и СДС изразиха своята взаимна увереност в победата на десницата на местните избори и заявиха намеренията си за продължаване на партньорството за пълен цикъл от избори, започнал с европейските през месец май тази година.

Техният подход досега е ясен - подкрепят някого и ако той успее да спечели, си приписват победата, а ако загуби - бягат от него. Има опасност избирателите да бъдат подведени от нашите партньори, които се имат за част от ЕНП, но не подкрепиха председателя на Европейската комисия", посочи председателят на ГЕРБ и министър-председател на България Бойко Борисов. По думите му ГЕРБ и СДС са длъжни в големите градове да издигнат общи кандидати, за да може коалицията от европейския вот да продължи да работи./Дир бг

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени