ГЕРБ атакува парламента с 29 млн. лв., БСП и Кунева теглят заеми

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 428 | Брой коментари 0
20:48 11.04.2013

С 29 млн. лева от държавната субсидия бившата управляваща партия ГЕРБ тръгва в изборната надпревара. Парите се пазят в банка и ще бъдат използвани разумно. Няма да харчим повече от разпоредените от закона 4 млн. лева, увериха от партията на Борисов.

За разлика от бившите управляващи, БСП и Движение „България на гражданите” ще изтеглят заеми, разказаха от партийните централи, предаде Дарик.

Ако през 2009 г. ГЕРБ атакуваха парламента със заеми, които взеха Бойко Борисов и Цветан Цветанов, днес партията е събрала 29 млн. лв. от държавната субсидия. „Припомнихте ми как двамата лидери на партията заложиха апартаментите си на миналите избори през 2009-а. После, вследствие на резултатите, които постигнахме, се върнаха заемите, които те бяха взели, че и останаха”, заяви Димитър Главчев, кандидат за втори мандат в парламента.

През 2012 г. БСП са разполагали с 9 млн. лв. от държавната субсидия, които обаче са похарчени за текущи разходи. Затова левицата ще тегли нов заем. „Вече е известно, че кандидатстваме в същата банкова институция за заем в порядъка на 2 170 000 лева. Тази сума, която трябва да възстановим по досега действащия кредит, по-малко от 700 000 лева, веднага ще бъде използвана за рефинансиране на кредита. Това е сума, която ни е необходима, за да посрещнем конкретно предстоящите избори”, обясни Еми Костадинов от БСП.

Договор с банка са сключили и от Движение „България за гражданите” на Меглена Кунева. „В края на миналата година Движение „България за гражданите” подписа за отпускането на банков кредит в размер до 1 млн. лева, чрез който ние мислим да бъде извършено финансирането на нашата предизборна кампания”, коментира Димитър Танев.

perfumeshop.BG

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени