mycomputer.BG

Георги Първанов и Румен Петков идват Перник в събота

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 343 | Брой коментари 0
13:26 24.01.2019

Основателят на ПП АБВ-президентът /2002-2012 г./Георги Първанов и председателя на партията Румен Петков ще посетят Перник за 28-ия Международен фестивал на маскарадните игри „Сурва" .Това стана ясно на поредната работна среща на структурата в Перник.

На срещата бяха  обсъдени организационни и политически въпроси. Акцент бе поставен върху политическия Манифест, който е предмет на обсъждане в рамките на предстоящия Национален съвет на политическата сила. Областният лидер Петър Първанов постави за решаване редица въпроси, касаещи общинските организации по места и говори за предстоящите избори. Членовете на партията дадоха своите идеи и предложения по поставения за обсъждане политически документ.

На днешната среща бе коментирана и експозицията ,подредена в пернишкия музей от  богатата  лична колекция от карнавални трофеи на вече покойния  президент на Федерацията на европейските карнавални градове (ФЕКГ) Хенри ван дер Кроон .

Областният лидер на ПП АБВ-Перник-Петър Първанов напомни, че кралят на карнавалите и почетен гражданин на Перник- Хенри ван дер Кроон е водил първите разговори за дарението с Росица Янакиева и през 2013 г. доставя  първата част от 148 медали и плакети от различни фестивали по света. Тогава е подредена и първата изложба, ситуирана в х-л“Струма“. Със своята харизма ,ентусиазъм и чувство за родова принадлежност, тогавашният градоначалник на Перник-Росица Янакиева успя да увери барон Хенри ван дер Кроон, че мястото на неговата, събирана с години лична колекция е  именно в град Перник, подчерта Петър Първанов.

Това не бива да се забравя и подценява от което и да е кметско ръководство, от която и да е политическа сила, а трябва да се отдаде заслуженото на Човека, допринесъл това да се случи именно в Перник .Самият факт, че приживе Хенри ван дер Кроон е предпочел нашия град и е водил разговорите именно с Росица Янакиева е показателен и трябва да се оцени по достойнство и да не се забравя,  заяви още  Петър Първанов .

Като израз на уважение пред паметта на  барон Хенри ван дер Кроон и на  Росица Янакиева и това ,което те са направили за Перник ,лидерите на ПП АБВ-Румен Петков и Георги Първанов ще посетят в събота изложбата в историческия музей в Перник.

Другата тема, която обсъждаха членовете на ПП АБВ в Перник бе третия енергиен форум, организиран през почивните дни от ръководството на партията, под наслов „Енергетика, икономика, сигурност- актуални измерения“. Интересът от пряка доставка на газ за Европа през България е общ. Трябва да положим всички усилия той да бъде реализиран. Изграждането на новата мощност в АЕЦ „Белене“ за получаване на достъпни цени и екологично чиста ел. енергия е заинтересованост за региона като цяло. Това прави отговорностите и предизвикателствата пред България още по-големи, заяви областният лидер на ПП АБВ-Перник-Петър Първанов

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени