Георги Иванов е новият треньор на Левски

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 546 | Брой коментари 0
17:56 04.08.2014

Отборът на Левски има нов треньор. Той се казва Георги Иванов - Гонзо. По този начин любимецът на Сектор Б ще съвместява двете длъжности след като се води спортен директор на клуба.

По-рано днес ръководството на Левски официално обяви чрез официалния сайт на отбора, че се разделя с треньора Хосе Мурсия, който бе доведен именно от Гонзо в началото на юни месец.

Георги Иванов разкри, че Мурсия е бил нарочен за гонене още след мача с ЦСКА, като според спортния директор, причината за смяната му е слабата игра на тима, а не колебливите резултати.

"Треньорът трябва да води тренировъчния процес така, че да изграждаме и да има израстване във футболистите. Затова, може би, се наложи смяната на Мурсия. Засега аз съм треньорът, ще видим кои ще бъдат помощниците, не сме говорили все още. Аз познавам достатъчно добре играчите, но ви гарантирам, че никога не съм се месил в работата на Мурсия."

"В момента преценяваме възможностите – ако вземем сега треньор, той трябва да се запознава с качествата на играчите, има много футболисти. Ще преценяваме в движение как трябва да се процедира, не искаме да избързваме с решението си."

"Да почна от самото начало – имах друга идея за треньорите на Левски. Знаете, че говорих със Станимир Стоилов, Херо, Ивайло Петев... Те нямаха възможност към този момент да дойдат, защото си имаха отбори, въпреки че с Мъри дори коментирахме селекцията. Трябваше да вземем бързо решение, а в такива напрегнати моменти трябва да действаш и не винаги си прав. Разговорите с Мурсия в началото индикираха, че той знае много за отбора и има еднакви виждания с мен, но след двата му месеца на работа се видя, че няма позитивно развитие."

"Имаше много фактори, които му пречеха – вижданията му за футбола не съвпадат с моите и тези на клуба. Не казвам, че Мурсия е слаб треньор, но имаше разлика в езика, слаба комуникация, манталитет и други неща, които не се получиха. В играта на Левски няма никаква идея, това е проблемът за мен, а не колебливите резултати, защото те са нормални в началото на първенството."

"Ако виждах в играта идея и някакво подобрение, щеше да се случи точно това, което ви казах при представянето на Мурсия – този треньор щеше да остане на работа цяла година. Аз не взимам самостоятелни решения, всичко е съгласувано със собственика и другите ръководители."

"Не сме сменили Мурсия за слаби резултати, а заради играта, защото е едно да обещаваш и да имаш едни виждания на думи, а друго са делата. След мача с ЦСКА имаше доста колебания във всички нас за това дали Мурсия е подходящият човек, така че още преди двубоя с Локо (София) взехме решение да се разделим с него, независимо от резултата в третия кръг."

 

 

Източник; Inews

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени