Геополитиката и националната сигурност бяха основна тема в младежка дискусия организирана от МО в БСП

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 231 | Брой коментари 0
11:56 05.02.2018

„Геополитика и национална сигурност в контекста на Българското председателство на Съвета на ЕС" бе надсловът на дискусията, организирана и проведена от младежите социалисти в Перник.

Освен младежи от организацията, в дискусията се включиха общински съветници, членове на Областния и Общински съвет на БСП Перник, председателите на двете структури Валентин Петков и Кирил Леонов, шефката на Младежко обединение в БСП на национално ниво Вероника Делибалтова.

С лекторите генерал Бриго Аспарухов, проф. Светлана Шаренкова и проф. Димитър Иванов участниците разговаряха за състоянието на България, Европа и света, за българската национална сигурност и геополитическото място на страната в днешния несигурен свят. Сред въпросите се откроиха такива за общата европейска отбрана, за санкциите срещу Русия и до колко вредят те на Европейския съюз като цяло, за Македония и Турция, за ситуацията в Близкия изток и реакциите на ЕС, за новите учебници по История за X клас, за Истанбулската конвенция.

Младежите социалисти заявиха желанието си подобни форуми да се организират по - често, защото, единодушно заявиха от МО, външната политика и националната сигурност са от изключително значение както за всички нас сега, така и за бъдещите поколения.

Perfumes

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени