mycomputer.BG

Гърция увеличи карантината за влизане в страната

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 247 | Брой коментари 0
16:46 08.01.2021

Гърция въведе 7-дневна, вместо досегашната тридневна карантина за влизащите в страната с въздушен, сухоземен или морски транспорт, считано от днес, 8 януари 2021 г., съобщиха от Външно.

Мярката ще важи до 21 януари 2021 г. Остава в сила изискването за представяне на отрицателен PCR тест, направен до 72 часа преди влизането в страната и попълнена PLF форма, с генериран QR код, 24 часа преди пътуването, както и задължителното тестване с бърз (антигенен) тест на граничните пунктове.

В случай, че бързият тест е положителен, лицето ще бъде карантинирано за 14 дни. При влизане в Гърция гражданите следва да са попълнили адрес на пребиваване (в PLF формата), където ще прекарат 7-дневната карантина.

Те имат право да напуснат страната преди изтичането на карантината. Г

Глобата за неспазване на карантината е в размер на 5 000 евро. Остават ограниченията за преминаване на границата, като в периода от 23:00 ч. до 07:00 ч. това е забранено.

За пътуващи граждани е разрешено преминаването само през ГКПП «Кулата-Промахон», а за тежкотоварни МПС и през пунктовете «Нимфеа-Маказа», «Капитан Петко Войвода-Орменион» и «Илинден-Ексохи»./Монитор бг

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени