Lotus homes

Гърция остава затворена за граждани на трети страни до 19 април

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 277 | Брой коментари 0
16:42 04.04.2021

Гръцкото правителство удължи решенията за временно ограничаване на сухопътните граници и забраната за влизане на граждани на трети държави за още две седмици, до 19 април 2021 г.

Решението за провеждане на бързи тестове на Евзони (Богородица) не се е променило както за шофьорите на камиони, така и за тези, за които има изключение от забраната за пътуване в южната съседка, а отрицателният резултат е предпоставка за влизане в Гърция.

Новото решение на министрите е относно "мерките за временно ограничаване на сухопътните, въздушните и морските връзки на страната, за забрана на гражданите на трети страни да влизат в страната с изключение на Европейския съюз и Шенгенското пространство" и влиза в сила утре в 6:00 часа сутринта.

За чуждестранни граждани, за които няма забрана, влизането е разрешено само през България, т.е. през граничния пункт Промахон (Кулата).

Гръцкото правителство е определило средата на следващия месец, 14 май, като възможна дата за начало на туристическия сезон, а за пътуване до Гърция ще са необходими или сертификат за ваксинация, или отрицателен тест или потвърждение, че сте преболедували Covid-19./Монитор бг

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени