Футболен празник в Радомир - "Струмска слава" отбеляза 90-годишен юбилей!

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 30.11.2017 | Прочитания 816 | Брой коментари 0
06:58 30.11.2017

Десетки бивши и настоящи футболни деятели от Радомир и областта бяха гости на тържеството по случая 90 годишният юбилей на футболен клуб „Струмска слава”.  Тук бяха гости от Областната и Зонална централа на БФС. Специално подготвена презентация разказа за историята на клуба. Сред присъстващите имаше роднини на бивши играчи, които вече не са между живите, но имат своето място в историята на тима.

Всички получиха юбилейни значки и книгата „90 години футбол в Радомир” на Стефан Сергиев. Интересен момент беше и поставянето на подписи от присъстващите на футболна топка, която ще се пази в Радомир. На стадиона в Радомир има и паметна плоча, която отразява годишнината.

„90-години са много. Това е повече от един човешки живот. Това е не само спорт, това е отношение към подрастващите, към хората, към всички които обичат спорта. Участието на нашия клуб в професионалния футбол е крачка към това да се борим да подобрим материалната база. Да намерим възможности и да ремонтираме стадиона във „Върба”. Ще търсим още бизнесмени, които да привлечем към нашата кауза.” – каза кметът на Радомир Пламен Алексиев.

Треньорът на Струмска слава Владимир Димитров сподели, че за него работата в клуба е признание. След 50 години Радомир отново има професионален клуб . Много областни градове не могат да се похвалят с подобно нещо. Целта е да се затвърди участието на радомирци в професионалния футбол.

Поздравителен адрес имаше от председателя на БОК Стефка Костадинова.

Футболен клуб Струмска слава е създаден през 1927г. , като с това име е съществувал  до 1949 г. По-късно в Радомир е имало три доброволни спортни организации, които след 1951г. се обединили под името "Червено знаме". Това е било названието на радомирския тим до 1990г., когато отново си връща името Струмска слава.

Perfumes
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени