Франция забрани анорексични модели по подиумите

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 471 | Брой коментари 0
08:35 07.05.2017

Във Франция влезе в сила норма, според която нездрави на вид манекени нямат право да дефилират по модните подиуми, съобщи Би Би Си.

Министерството на здравеопазването заяви, че целта е да се бори с хранителните разстройства и недостъпните идеали за красота.

Всеки модел трябва да има сертификат от лекар, на който да пише, че цялостното физическо здраве е добро, а индексът на телесните мазнини да отговаря на височината му. Освен това, лекарите ще вземат под внимание възрастта на манекените, както и формата на телата им.

От 1-ви октомври ще бъде въведено ограничение и в обработката на снимките на моделите. Всяко едно изображение, което е било манипулирано, ще бъде ретуширано. Причината е, че на снимките манекените също изглеждат изключително слаби.

Работодателите, които нарушават закона ще бъдат глобявани с до 75 000 евро и с до шест месеца затвор.

"Показването на нереалистични образи на телата води до чувство на неудовлетвореност спрямо външния вид и ниско самочувствие, което може да повлияе на поведението, свързано със здравето", заяви френският министър на социалните въпроси и здравеопазването Марисол Турейн в изявление в петък.

Франция не е първата страна, която въвежда закони за модели с поднормено тегло - Италия, Испания и Израел също са взели подобни мерки./ offnews.bg

MYcomputer.BG
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени