mycomputer.BG

Фондация „П.У.Л.С.“ участва със своякауза в инициативата на Райфайзенбанк „Избери, за да помогнеш“

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 249 | Брой коментари 0
12:16 27.11.2019

За 11-а поредна година Райфайзенбанк открива набирането на средства в подкрепа на 23 каузи, част от дарителската кампания „Избери, за да помогнеш“ 2019.

Фондация „П.У.Л.С.“ е сред избраните организации, участваща със своя кауза „Шанс за всяко дете“.

 В рамките на кампанията организацията предвиждасъздаванеи оборудване на специално място за обучение – индивидуално и групово, за отдих и игри на деца, засегнати от насилие. Децата ще могат да учат, играят, общуват позитивно и придобиват нови знания и умения за себе си и другите, базирани на здрави емоционални взаимоотношения и ненасилствена комуникация. Ще бъдат включени занимания с различни специалисти – психолози, логопеди, социални работници и педагози за преодоляване на дефицити в развитието на децата и подобряване на социалните, емоционални и когнитивни умения. Основната залегнала философия в програмата е „учене, чрез преживяване“ и ненасилствена комуникация.

„Шанс за всяко дете“ще допринесе за усвояването на редица социални умения, нови отношения с другите, базирани на здрави емоционални взаимоотношения и преодоляване на психичното страдание на децата.

Изграждането на пространството ще даде възможност деца, засегнати от насилие, с психично страдание да получат достъп до висококачествени услуги и специалисти, които да ограничат или предотвратят задълбочаването на травмите и заболяванията им.

Фондация „П.У.Л.С.“ е организация с 20- годишен опит в подкрепата на пострадали от насилие и развиването на превантивни програми, като годишно работи с над 100 пострадали деца.

2,2  милиарда са децата по света /УНИЦЕФ, 2018/.

За съжаление, 1 милиард от тях в световен мащаб са преживели физическо, сексуално и емоционално насилие /СЗО, 2018/. Насилието над деца включва всички форми, независимо дали са извършени от родители или други авторитети, връстници или непознати. По данни на граждански организации от 2014 г. всяко трето дете в България страда от различни форми на злоупотреба.

Често пъти децата, пострадали от насилие са уязвими към отключването на различни психични заболявания.

Фондация „П.У.Л.С.“ е организация с 20- годишен опит в подкрепата на пострадали от насилие и развиването на превантивни програми, като годишно работи с над 100 пострадали деца.

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени