mycomputer.BG

Фондация „П.У.Л.С.“ със серия от инициативи в рамките на 16-те Световни дни за борба с насилие, основано на пол

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 286 | Брой коментари 0
14:04 25.11.2019

От 25 ноември (Международен ден за елиминиране на насилието срещу жените) до 10 декември, Денят на човешките права, 16-те дни на активизъм срещу насилието, основано на пол са насочени към повишаване на обществената осведоменост и мобилизирането на хората навсякъде по света, с цел да допринесат за промяна. Навършват се 28 години от стратирането на кампанията  започнала през 1991 г. и координирана от Центъра за глобално лидерство на жените. В рамките на тазгодишната тема „Код оранжево: Заедно срещу сексуалното насилие“ кампанията се фокусира върху сексуалното насилие и последиците от него по време на мир или война.  И тази година, кампанията на Генералния секретариат на ООН приканват активистите да “Оцветят света в оранжево”, използвайки цвета определен от кампанията UNiTE, за да символизира по-светло бъдеще без насилие.

Докато имената, времената и контекстите могат да се различават, жените и момичетата преживяват сексуално посегателство и насилие по време на мир или война.Точните бройки на сексуални посегателства са очевидно трудни за потвърждаване поради голямата географска ширина и безнаказаност за извършителите, стигмата към оцелелите и последващото им мълчание.

Ето защо, кампанията на ООН за равенство на всички поколения жени, призовава хората да научат повече и да заемат позиция срещу всеобхватната култура на насилие, която ни заобикаля.

Екипът на Фондация "П.У.Л.С." ще вземе участие в кампанията със серия от събития на значими дати, които целят да поставят на дневен ред проблема насилие и възможностите за подкрепа на пострадалите.

По инициатива на омбудсманa Диана Ковачева психолози и юристи от Фондация „П.У.Л.С.“ ще се включат в тематична примна в институцията за граждани и представители на граждански организации.  Основна цел на събитието е да повиши обществената нетърпимост срещу насилието и да постави темата във фокуса на общественото внимание.

В рамките на камапнията ще се срещнем със студенти от СУ „Св. Климет Охридски“, с които ще поговорим за проблема насилие, работата в мрежа и значението на подкрепата от психолози и социални работници. Фондация „П.У.Л.С.“ ще се включи в различни местни, национални и международни събития, част от кампанията.

На 10 декември ще завършим кампаниятa с ден на отворените врати.

Една от всеки три жени по света е засегната от форма на насилие, независимо от социален и икономически статус, расова и етническа принадлежност, възраст, здравословно или друго лично положение. В гр. Перник годишно между 250 - 350 души се обръщат за помощ с проблем насилие към програмите на Фондация „П.У.Л.С.”.

Организацията предоставя комплекс от услуги за пострадалите от насилие – психологически и юридически конуслатции, участие в различни групи по трудотерапия, арт-терапия и др., настаняване в кризисен център.

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени