Филмът "Перник - една внезапна спирка" - довечера по БНТ 2

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 09.01.2019 | Прочитания 4318 | Брой коментари 0
13:10 09.01.2019

Довечера от 20,45 поБНТ 2 в поредицата „Световните градове на България” ще бъде показан филма „Перник – една внезапна спирка”

Филм, който ще промени завинаги представата ви за Перник. Лентата разказва за това, как един български град попада в центъра на Треската за черно злато и докъде го отвежда тя.Ако имате клаустрофобия, по-добре не гледайте този филм. Ако пък съберете смелост, „Перник – една внезапна спирка” ще промени изцяло представите ви за град Перник.

Лентата разказва за това, как един български град попада в центъра на Треската за черно злато и докъде го отвежда тя. Сюжетът ще ви върне в началото на 20-и век, когато започва трансформацията на Перник от обикновено българско село в европейски град с невиждана дотогава социална система.

Въглищата правят от него най-бързо развиващия се град в тогавашна България. Миньорите получават най-високите заплати в страната, дори по време на Голямата депресия. Нито един режим, нито един световен обрат не е способен да намали печалбите от мините. И да, всичко това се случва в Перник, не в столицата София.

Филмът е правен с мащабни похвати и половината от кадрите са заснети под земята. Където поколения пернишки миньори са изкарали по-голямата част от живота си.

perfumeshop.BG

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени