Ferrari и Fiat ще помогнат в производството на дихателни апарати

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 130 | Брой коментари 0
10:56 20.03.2020

Италианските автопроизводители Ferrari и Fiat Chrysler са в процес на разговори с най-големия производител на апарати за изкуствено дишане в страната. Целта е да му помогнат да увеличи капацитета си и да доставя повече апарати, необходими за овладяването на смъртоносната епидемия от коронавирус в страната, събощава Reuters.

Италия е в епицентъра на световната пандемия, а правителството се опитва да увеличи спешно броя на леглата за интензивно лечение, които се нуждаят и от допълнителни апарати за изкуствено дишане.

Базираната в Северна Италия Siare Engineering се намира в сърцето на кризата, която до момента отне живота на над 3000 души в страната. Компанията е водещ доставчик на апарати за изкуствено дишане.

Ferrari, Fiat Chrysler и производителя на авточасти Marelli могат да доставят част от компонентите, необходими за разширяването на производсвото. Според изпълнителния директор на Siare Джанлука Прециоза експертизата в неговия бранш има много общо с автопроизводството, тъй като споделя сходни електронни модули за управление и пневматични системи.

ЕЦБ ще напечата 1 трлн. евро през 2020 г. На извънредна среща късно вчера ЕЦБ обяви нова програма за изкупуване на облигации на стойност 750 млрд. евро в опит да спре финансовия срив, породен от коронавируса

От Ferrari са готови да започнат да произвеждат компоненти за медицинските машини в своята фабрика в Маранело, която се намира в близост до заводите на Siare Engineering.

Окончателното решение и подробностите за индустриалната помощ от страна на автомобилните гиганти обаче тепърва предстоят./Профит бг

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени