Фейсбук преговаря с банки за разширяване на услугите за потребителите си

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 286 | Брой коментари 0
17:48 07.08.2018

Фейсбук (Facebook) обяви, че води преговори за по-тесни връзки с банки и финансови институции, като целта е да помогне на компаниите да подобрят услугите за клиентите си, предаде Ройтерс.

Социалната мрежа посочва, че клиентите на финансови компании като ПейлПал (PayPal), Ситибанк (Citibank) и Американ експрес (American Express) могат да свържат финансовите си сметки с услугата за съобщения на Фейсбук Месинджър (Messanger) и чрез нея да говорят със съответния служител на финансовата фирма.

"Уолстрийт джърнъл" писа, че Фейсбук е поискал от банките да споделят подробна финансова информация за клиентите си, включително картови трансакции и баланс по банкови сметки.

Говорителка на Фейсбук каза, че компанията може да вижда известна финансова информация на такива потребители с изричното им съгласие, но не я е използвала за реклама и каквото и да било друго.

Решаваща част от това партньорство е информацията за хората да се съхранява сигурно, посочи тя. Вестник "Уолстрийт джърнъл" съобщи, че Фейсбук през изминалата година е поискал от Джей Пи Морган Чейс (JPMorgan Chase), Уелс Фарго (Wells Fargo), Ситигруп (Citigroup) и Ю Ес Банкорп (U.S. Bancorp) да обсъдят потенциалните оферти, които социалната мрежа би могла да организира за клиентите на банките чрез Месинджър.

Идеята е, че да си пишеш съобщения с банката може да е по-добре, отколкото да чакаш на телефона, посочва компанията./Източник: БТА

MYcomputer.BG

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени