mycomputer.BG

ФБР: Готвят се въоръжени протести във всички щати, въстание - при сваляне на Тръмп

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 242 | Брой коментари 0
08:47 12.01.2021

От тази седмица поне до деня на встъпване в длъжност на новоизбрания президент Джо Байдън на 20 януари се планират въоръжени протести пред законодателните сгради във всичките 50 щата на САЩ, и пред вашингтонския Капитолий, който бе щурмуван на 6 януари от привърженици на Тръмп. Това се казва във вътрешен бюлетин на ФБР, цитиран от ABC News.

През последните дни ФБР получи информация и за група, призоваваща за „щурм“ срещу държавни, местни и федерални съдилища и административни сгради, в случай че президентът Доналд Тръмп бъде отстранен от длъжност преди края на мандата си.

 Групата планира също така да „щурмува“ правителствени офиси във всеки щат в деня, в който встъпва в длъжност Джо Байдън, независимо дали щатите са дали гласовете на електоралните си комисии за Байдън или за Тръмп.

„ФБР получи информация за идентифицирана въоръжена група, която възнамерява да пътува до Вашингтон на 16 януари“, пише в бюлетина. "Те предупредиха, че ако Конгресът се опита да премахне президента Тръмп чрез 25-ата поправка, ще последва огромно въстание."

Федералните служители на правоприлагащите органи посъветваха полицейските агенции да увеличат мерките за сигурност в държавните сгради в цялата страна след щурма в Капитолия на САЩ, съобщиха източници от правоприлагащите органи пред ABC News./Дарик бг

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени