mycomputer.BG

Facebook затваря своята алтернатива на TikTok

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 151 | Брой коментари 0
08:28 04.07.2020

 

Facebook се опита да наложи своя собствена алтернатива на популярната услуга за споделяне на кратки видеоклипове TikTok. Проектът Lasso обаче не придоби популярност, въпреки че се появи в няколко страни и на няколко езика, предава technews.bg.

Около година и половина след старта, Facebook призна провала на Lasso и реши да затвори проекта. Приложението ще спре да работи на 10 юли 2020 г. До тази дата потребителите могат да запазят всички свои видеоклипове, ако не желаят да ги загубят безвъзвратно.

Услугата Lasso стартира в края на 2018 година. Тя позволява на потребителите да снимат и споделят 15-секундни клипове, като добавят и популярни песни към тях. През февруари Lasso работеше в САЩ и много страни от Латинска Америка.

TikTok, от своя страна, е най-сваляното приложение в света през всички тримесечия на 2019 г., с изключение на второто. Като цяло за годината то е изтеглено около 700 милиона пъти.

Google също подготвя алтернатива на TikTok, но планира да я популяризира като функция на YouTube. Потребителите ще могат да записват серия от кратки видеоклипове директно от мобилното приложение на YouTube и след това да ги комбинират и качват в портала като един малък видеоклип./Дир бг

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени