Facebook сваля призиви за протести срещу карантината

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 21.04.2020 | Прочитания 140 | Брой коментари 0
07:57 21.04.2020

Facebook е започнала да премахва публикации в социалната си мрежа, които призовават към протести срещу социалното дистанциране в САЩ. Подобни събития са били подготвяни в няколко щата и организирани чрез социалната мрежа, съобщава NBC News.

Говорител на компанията потвърждава, че тези публикации са свалени. Той казва, че правилата на Facebook не позволяват да се организират забранени от правителствата събития в платформата ѝ. "Поради тази причина, събития, които нарушават правителствените насоки за социалното дистанциране, не са позволени във Facebook", казва говорителят.

Социалната мрежа се е превърнала в център на тези протести. В няколко американски щата има недоволство от ограничителните мерки, като президентът Доналд Тръмп ги подкрепя. Във Facebook вече има над 100 групи с близо 1 млн. членове, които са против заповедите да стоят по домовете си.

На състоялите се вече подобни протести, хората не спазваха дистанция помежду си, което накара местните правителства да ограничат такива събирания. Протестиращите рискуват да увеличат броя на заразени, което ще доведе и до удължаване на карантината, казват от институциите./Вести бг

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени