Facebook пусна олекотена версия на Instagram за по-бедните пазари

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 354 | Брой коментари 0
08:39 29.06.2018

Facebook представи по-лека версия на популярната си платформа за споделяне на фотографии Instagram, предназначена за потребителите от развиващите се пазари, предава CNBC.

Instagram Lite вече е достъпен в Google Play магазина за смартфони с операционна система Android, като размерът на приложението е едва 574 килобайта. За сравнение, стандартният Instagram е с големина от около 90 мегабайта.

Lite версията позволява на потребителите да споделят снимки и послания, които изчезват след 24 часа, както и да търсят и следват други хора в мрежата.

Понастоящем платформата не позволява изпращане на текстови съобщения до приятели или споделянето на видеоклипове, но в описанието на продукта в онлайн магазина на Google е посочено, че скоро тези функции ще станат налични.

Instagram Lite е насочен към по-бедни региони, където потребителите обикновено използват по-евтини Android устройства. Хората в тези страни обикновено имат ограничен мобилен интернет, поради което размерът на приложенията е доста важен фактор.

През 2015 г. Марк Закърбърг пусна олекотена версия на Facebook именно поради същите причини.

Олекотената версия на Instagram е тествана в Мексико, преди да стане масово достъпна, посочва говорител на платформата пред изданието TechCrunch.

„Тестваме нова версия на Instagram за Android, която заема по-малко пространство на вашето устройство, използва по-малко данни и стартира по-бързо”, казва говорителят.

Instagram премина границата от 1 млрд. потребители през тази година, като Facebook, който притежава платформата за споделяне на снимки, вече се оглежда към следващия 1 млрд. потребители.

Бързоразвиващите се пазари, като този на Индия, изглежда ще бъдат ключ към бъдещия растеж. / profit.bg

Perfumes

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени