Европейците ще ядат повече американски пържоли

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 195 | Брой коментари 0
08:26 05.08.2019

Европейският съюз (ЕС) и САЩ се споразумяха за износ на висококачествено говеждо месо. Гарантираната квота е 45 000 тона. Споразумението ще облекчи достъпа на американското месо до пазара на континента, като в същото време ще увеличи износа на страната.

В специалното си обръщение в Белия дом американският президент Доналд Тръмп благодари на ЕС, който по думите му е отстъпил, за да се осъществи сделката. „Това е голяма победа за американските фермери и животновъди и, разбира се, за европейските потребители, защото американското говеждо е смятано за най-доброто в света. Оглавяваната от мен администрация защитава нашите фермери и животновъди както никога досега и ние правим това по различни начини, включително чрез преговори с Китай”, коментира Тръмп.

На свой ред посланикът на ЕС в САЩ Ставрос Ламбринидис заяви: "За нас този договор се превърна във възможност да подчертаем факта, че под търговия се подразбират не само пари, но и гарантиране на високи стандарти в условията на честна конкуренция”. По думите на Тръмп споразумението ще увеличи износа на страната с 46% в първата година, а в следващите 7 – с още 90%. Очакваното увеличение на годишната печалба е със 150 - 180 млн. долара. Преди обаче да влезе в сила, сделката трябва да бъде одобрена от Европейския парламент. Противно на лошите очаквания на европейците, представители на ЕС заявиха, че месото ще е без хормони на растежа./Монитор бг

 

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени