Европейски практики в пернишка гимназия

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 155 | Брой коментари 0
07:37 05.03.2019

По проект „Развитие на компетенциите на учителите за ефективна работа с ученици с проблемно поведение” Професионална гимназия по облекло и туризъм „Св. Иван Рилски” – гр. Перник провежда активен обмен на опит на добри практики между педагози от Хърватска, Турция, Латвия и България. Проектът е по програма „Еразъм+” в областта на  училищното образование и обучение. Целта е да се работи ефективно с ученици с проблемно  поведение. Това са деца в риск – хиперактивни, с нисък социален статус, сираци, от малцинствените групи, както и деца със специални образователни потребности.

Приобщаването на тези ученици в учебно-възпитателния процес и тяхната социализация изискват засилена индивидуална работа, по-специфични методи за комуникация и обучение. Темата е актуална не само за пернишката гимназия, но и за всяко българско и европейско училище. В рамките на проекта  група педагози от ПГОТ „Св. Иван Рилски” посети Латвия, където всяка страна представи труден случай за работа с деца с проблемно поведение и получи препоръки от своите колеги как да продължи работата с това дете.

Предстоят срещи в Турция и Хърватска, където ще се проследи дали новите педагогически методи са ефективни. Резултатите от европейския проект ще бъдат обобщени през месец ноември. Домакин на срещата ще бъде България.

Работата с ученици с проблемно поведение е един от проектите, по които работи гимназията през настоящата учебна година. Те са насочени както към учениците, така и към техните учители и са свързани с международен обмен на добри практики.

perfumeshop.BG

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени